Zwam onder de vloer – deel 2


Geplaatst in Wonen | Tags: , , | Geen reacties

Houten vloer is herplaatst na zwam onder de vloer Zoals te lezen in het een bericht dat ik een tijd geleden al eens schreef over de zwam onder onze vloer, is dat allemaal wat geëscaleerd. De onderburen, degenen die werkelijk óp de vloer wonen, hadden de VVE gedaagd en wilden afdwingen dat we een het herstel in gang zouden zetten en bekostigen.

De rechtzaak is goed afgelopen en we hebben enkele offertes opgevraagd van bedrijven die zwam konden verwijderen en er tevens voor konden zorgen dat het niet meteen weer terug zou komen. Ze hebben alle puin onder de vloer vandaan gehaald en zelfs een heleboel grond uit de kelderruimte afgegraven. Vervolgens hebben ze nog enkele zwaar aangetaste balken vervangen en verder alles met speciaal spul geimpregneerd.

Gelukkig is dit alles nu achter de rug met een garantie van 5 jaar, zodat we er gerust op kunnen zijn dat het niet snel weer terugkeert. Uiteindelijk zijn ze een kleine 2 weken bezig geweest en heeft dat geintje de VVE zo’n € 15.000,- gekost.
De les die ik hieruit trek is om de volgende keer dat ik een woning koop dus wel goed onder de vloer te kijken, zelfs bij een recent volledig gerenoveerde woning.

Door op 19 januari 2008

Deel dit artikel met anderen