Varen in een luchtballon over België


Geplaatst in Fun, Reizen | Tags: , | Geen reacties

Het overeind zetten van de luchtballonVliegen in een luchtballon. Dat leek me altijd al helemaal geweldig. Als er een luchtballon overvloog moest ik oppassen dat ik geen brokken maakte als ik aan het autorijden was. Zo fascinerend vond ik het. Maar zoals met veel dingen was dit er één van het soort: ga ik ooit nog wel eens doen…

Groot was mijn verbazing dan ook toen ik van Amélia vanuit ons kasteel bij Luik naar één of ander dorpje moest rijden. Ik wist niet waar we naar toe gingen en ik wist ook niet waarom. Alleen dat ze een verrassing voor me had. Na wat zoeken vonden we waar we moesten zijn: een park achter een kasteel. En daar zag ik uiteindelijk wat de verrassing was: vliegen in een luchtballon. Geweldig!

Uiteraard gaat zo’n ding niet zomaar de lucht in, daar moet eerst nog heel wat voor worden gedaan. Uitvouwen van de ballon. Opblazen van de ballon. Vervolgens het hele gevaarte (inclusief mand) overeind zetten en dan zo tegenhouden dat ie niet meteen de lucht in vliegt. Nadat iedereen aan boord was, we waren met twee andere vrouwen en Patrick, de Vlaamse piloot, konden we los. Ik verwachtte dat we zandzakken zouden loslaten, maar niets van dat alles. Opstijgen was geweldig; vanaf een veldje recht omhoog tussen de bomen en er vervolgens overheen. Fantastisch, wat een stilte. En wat een uitzicht!
De totale vlucht heeft zo’n anderhalf uur geduurd en daarbij hebben we gevlogen tot een hoogte van 1000 meter. In een mandje notabene!
Ik vond het een geweldige ervaring en zelfs Amélia kon er van genieten, na een angstige start.

Door op 18 juli 2006

Deel dit artikel met anderen