Thailand: De jungle in Khao Sok


Geplaatst in Reizen | Tags: , , | Geen reacties

Boedha beelden in Ayuthaya
Na de dagen in Bangkok was het tijd om verder het land in te reizen. Voor we naar het zuiden zouden gaan, zijn we eerst nog even met de trein naar de oude hoofdstad Ayuthaya, iets ten noorden van Bangkok, gegaan. Hier vind je veel oude tempels, waarvan sommige ruïnes zijn. Ook die zijn prachtig om te zien, vooral met de vele Boedha-beelden.
Boomhut in Khao Sok Na het korte bezoek aan Ayuthaya zijn we met de slaaptrein naar het zuiden gegaan, naar het Khao Sok Nationaal Park. De slaaptrein was verschrikkelijk, maar toen we aankwamen in Suratthani werden we opgepikt door onze gids, een aardige Thai die in Engeland had gestudeerd. De eerste 2 nachten zouden we in boomhutten slapen, dus een meter of 5 boven de grond.
Khao Sok Nationaal ParkVervolgens voeren we het enorme meer op om naar de drijvende hutjes te gaan waar we ook 2 nachten zouden blijven. Onderweg nog apen gezien en later ook slangen uit bomen het water in zien vallen. Ik kreeg daar enorme buikloop, waarbij ik zelfs nog als een volleerd Thai op een lokaal toilet heb vertoefd in een klein vissersdorpje van 5 drijvende huisjes. Zo’n toilet is dus niet meer dan een half afgesloten hokje op het water met een open bodem, zonder toiletpapier. Alleen de waterbak met kommetje kun je daarvoor gebruiken. Dat werkt overigens heel goed, maar vergt wat oefening.

Door op 10 februari 2006

Deel dit artikel met anderen