Thailand: Bangkok


Geplaatst in Reizen | Tags: , , | 1 reactie

Bangkok Royal Palace In augustus 2005 ben ik met een vriendin naar Thailand geweest. Eerst zijn we een paar dagen in Bangkok gebleven. Bangkok is een stad waar je moderne gebouwen afgewisseld ziet met prachtige oude tempels. Je verplaatst je in Bangkok het makkelijkst met de tuk-tuk, een open driewieler taxi, of met de rivierbus, een snelle boot waar je op sommige plaatsen in kunt springen. Bij de tuk-tuk niet vergeten af te dingen! De tempels in Bangkok zijn prachtig, en een bezoek aan de Royal Palace is een must, maar er zijn talloze andere tempels die zeker ook de moeite waard zijn.
Tuk-tuk taxis in Bangkok
De tuk-tukchauffeurs zeggen vaak dat ze ‘een betere tempel kennen’ en brengen je dan waarschijnlijk via kleermakers, juweliers, etc naar een ander tempeltje om zo commissie te vangen. Wees dus alert op al te vriendelijke chauffeurs. Wat ook niet mag ontbreken bij een bezoek aan Thailand is de thaise massage. Heerlijk ontspannen en het kost erg weinig, voor onze begrippen tenminste. Maar als de dame vraagt of je een ’special massage’ wilt, wees dan op je hoede! Wees duidelijk in wat je wel en vooral niet wilt, want je hebt een goede kans dat ze het toch proberen.
Wat je in Bangkok ook goed kunt doen is shoppen. In de grote shopping-malls vind je werkelijk alles, maar ook op de markt kun je goed terecht voor leuke koopjes. Ook hier moet je natuurlijk afdingen.
Woningen aan de klongs in Bangkok
Tenslotte hebben we nog een tocht gemaakt door de klongs van Bangkok. In dit netwerk van zijtakken van de rivier wonen veel Thai in eenvoudige huizen (deels op palen), waar je met snelle, smalle bootjes langs vaart.

Door op 10 februari 2006

Deel dit artikel met anderen