Spannende apotheose voor Ajax en FC Groningen


Geplaatst in Sport | Tags: , , | Geen reacties

Ajax en Groningen in playoffsAl jaren was het voor mij altijd vrij makkelijk om te kiezen voor welke voetbalclubs ik was: voor Ajax en voor FC Groningen. Want Ajax ging altijd voor het kampioenschap en Groningen hobbelde de laatste jaren wat onderin mee in de Eredivisie. Dus normaal gesproken zaten ze nooit in elkaars vaarwater. Tot dit seizoen.
Groningen heeft een superseizoen door gemaakt, terwijl Ajax een bijna dramatisch seizoen heeft beleefd. Tot de laatste speeldag was het nog mogelijk dat Groningen boven Ajax zou eindigen en Ajax dus uiteindelijk de play-offs om de Champions League plaats zou mislopen. De eindstand is voor mij, als Groninger in Amsterdam, absoluut geweldig. Zowel Ajax als Groningen zijn bij de laatste vijf geƫindigd, wat betekent dat Ajax nog meedoet om een plaats om de CL-plaats. Groningen uiteraard ook, maar voor hen is het veiligstellen van Europees voetbal al een onverwachte wereldprestatie.
Kortom, ik ben een uitermate tevreden mens gezien de eindstand van beide clubs. Als Ajax zich nog weet te plaatsen voor de CL, zou dat een toetje zijn op het al geslaagde voetbalseizoen.

Door op 20 mei 2006

Deel dit artikel met anderen