Proefpiloot!


Geplaatst in Fun | Tags: , | Geen reacties

vliegtuig van de proefles vliegenAfgelopen zondag eindelijk eens de Eventbon die ik vorig jaar op mijn verjaardag had gekregen te gelde gemaakt. Dus op naar Lelystad, alwaar de vliegles zou gaan plaatsvinden bij Polder Aviation.
Eerst ging de instructeur iets vertellen over de achtergronden van het vliegen, waardoor een vliegtuig vliegt en welke instrumenten van belang zijn. Gelukkig wist ik dat al, dus die introductie konden we vrij snel door. Ik wilde alleen maar dat vliegtuigje in!
In het vliegtuig kon ik op de pilotenplek plaatsnemen, waarna de echte piloot naast mij plaats nam en Amélia, die ook mee mocht, doodsbang achterin ging zitten. Na een korte uitleg van de meters waarop ik moest letten, gingen we taxiën naar de startbaan. Daarna was het full throttle en gingen we er als een speer vandoor en al snel kwamen we los! Vanaf dat moment kreeg ik de controle over het vliegtuig. Wow, wat een machtig gevoel! Nu was het zaak om de snelheid, de hoogte en de richting in de gaten te houden. Eerst wat onwennig, maar na een tijdje ging dat probleemloos. Sturen, rechtdoor, klimmen, dalen…. piece of cake! Het is dan net als autorijden.
Het uitzicht was geweldig… puur Nederlands polderlandschap.
Veel te snel was het weer tijd om te gaan landen, waarvoor ik de controle weer terug moest geven aan de piloot (wat uiteraard wel zo verstandig was).
Werkelijk een onvergetelijke ervaring! En nog erger: dit smaakt naar meer. Dus, wie weet dat ik nog eens mijn vliegbrevet ga halen.

Door op 15 april 2006

Deel dit artikel met anderen