Pandora: je persoonlijke radiostation


Geplaatst in Fun, Gadgets | Tags: | Geen reacties

schermprint van Pandora, je persoonlijke radiostation
Ik werd deze week geattendeerd op een erg leuke muzieksite: pandora.com. Via een geavanceerd, in flash ontwikkeld dashboard, kun je hier een gepersonaliseerd radiostation maken met meerdere kanalen.
Het werkt zo: je begint met één van je favoriete nummers. Het volgende nummer dat wordt gespeeld is dan een nummer dat veel lijkt op jouw favoriete nummer. Je kunt dan aangeven of je het een goed of slecht nummer vindt, maar dit hoeft niet. Als je het slecht vindt, zal het niet weer worden gespeeld. Als je het daarentegen wel goed vindt, zal het juist weer vaker worden gespeeld. Op basis hiervan wordt dan weer het volgende nummer gezocht, etc, etc. Waarschijnlijk wordt ook de smaak van andere luisteraars meegenomen om te bepalen of een nummer past bij de voorgaande nummers.
Mocht je de volgende keer zin hebben in een heel ander genre, bijvoorbeeld Latin of Hiphop, dan begin je gewoon weer een nieuw kanaal. Als je uiteindelijk een paar lekkere kanalen hebt opgezet, kun je die vervolgens weer door elkaar afspelen. Uiteraard kun je de nummers die je hoort ook meteen kopen via bijvoorbeeld iTunes, zodat je ze op je iPod kunt zetten en vanzelfsprekend kun je je eigen radiostation delen met andere luisteraars. Ik vind het absoluut een aanwinst op Internet en ik gebruik het al met veel plezier!
Edit: in verband met een probleem omtrent de rechten over de aangeboden muziek, is  Pandora inmiddels gesloten voor bezoekers van buiten de VS. Helaas.

Door op 12 april 2007

Deel dit artikel met anderen