Nuna 4 race team wint World Solar Challenge


Geplaatst in Fun | Tags: , | Geen reacties

nuna-4-solar-race-auto.jpg De afgelopen dagen heeft een team van de TU Delft met de Nuna 4 meegedaan aan de World Solar Race en vandaag zijn ze als eerste door de laatste tijdmeting gekomen. Daarmee hebben ze voor de vierde opeenvolgende keer gewonnen. Een geweldige prestatie.

De World Solar Challenge is  een tweejaarlijkse race voor auto’s op zonne-energie, dwars door Australië. Het is een enorme high-tech race, waarbij behalve een goede auto ook veel tactiek komt kijken. De hoeveelheid energie is namelijk beperkt en de aanwezige batterij is snel leeg als het bewolkt is. Kortom, ze moeten zuinig doen met de beschikbare energie.

De strijd tijdens de race ging steeds tussen Nuna 4 en het Belgische team, de Umicore. Beide teams hebben onderweg pech gehad, waaronder defecte elektronica, lekke banden, etc. Hoewel de Belgische auto waarschijnlijk iets sneller is dan de Nuna 4, hebben ze de eerder opgelopen achterstand niet meer kunnen inlopen. Morgen rijdt de Nuna 4 het laatste stukje naar Adelaide, maar dat is niet meer van belang voor de tijdmeting.

Met veel genoegen heb ik deze race de afgelopen dagen gevolgd. Over 2 jaar hopelijk weer een overwinning. Dan voor de Nuna 5?

Door op 25 oktober 2007

Deel dit artikel met anderen