Mexico: Playa del Carmen


Geplaatst in Reizen | Tags: , | Geen reacties

Heerlijk, een paar weken op vakantie naar Mexico, op het Yucatán schiereiland. Geen idee wat we precies gaan doen, want we hebben alleen de eerste paar dagen geboekt. De rest zien we daar wel. Na de landing in Cancún zo snel mogelijk een lokale bus geregeld om naar Playa del Carmen te gaan. Dit is een hele toeristische en populaire badplaats, maar voor ons een prima plek om de eerste paar dagen te relaxen. De stranden zijn er prachtig en het water is heerlijk warm en kraakhelder. Lekker eten kun je er ook. Aangezien wij graag wilden eten waar ook de lokale bevolking eet, gingen we graag naar El Fogón. Ook de soort rijstdrank is daar zeer de moeite waard.

Grote en diepe cenote waarin lange boomwortels hangen en je heerlijk kunt zwemmenOmdat we nog niet wisten wat we de rest van de vakantie zouden doen, hebben we dat nog uitgestippeld bij een lokaal reisbureau. De eerste plek waar we naartoe gingen was in een palapa (huisje met rieten dak) in de jungle dat eigendom was van een Nederlandse man. Hij had het nooit eerder verhuurd, maar via het reisbureau kwamen we bij hem terecht en de lokatie was geweldig. Hier was ook onze eerste kennismaking met cenotes, een door ingestorte lijmsteen onstande poel met kraakhelder water. Het was een perfecte plek om ‘s-ochtends in te gaan zwemmen.
Vlakbij was ook een schildpaddenreservaat met een strand dat volledig verlaten was. Tenminste, dachten we. Alleen bleken in het achterliggende oerwoud kinderen te zitten die op rooftocht waren en nietsvermoedende toeristen wilden beroven. Wij waren gelukkig gewaarschuwd.

Mexicaance jongen met net gevangen haaiHet mooie van het strand was dat je er geweldig kon snorkelen en duiken. Het meest bizarre was wel dat we op een gegeven moment lagen te zonnen en er een ongeveer 12 jarige Mexicaanse jongen uit de zee kwam lopen met een haai van een kleine meter in zijn hand. Die had hij gevangen met behulp van een pijl en een elastiek, samen met enkele krabben en andere visjes. Hij had in iedergeval verse vis te eten de volgende dagen.

Door op 10 juli 2006

Deel dit artikel met anderen