Mexico: Maya’s en Merida


Geplaatst in Reizen | Tags: , | Geen reacties

Na de relaxte dagen in de buurt van Playa del Carmen zijn we verder gegaan en hebben we meer van de oude Maya cultuur bekeken. Zo zijn we naar de oude ruïnes gegaan van een Maya tempel in Tulum. Het is de enige tempel van de Maya’s die pal aan de zee ligt.
Vanuit Tulum gingen we met een bus vol Amerikaanse toeristen richting de beroemde Maya stad Chichén Itzá. Onderweg zijn we nog gestopt bij een prachtige, grote cenote waar je even in kon zwemmen, waarna we verder reden naar de oude maya stad. Toen gevraagd werd welke gids je wilde, Engels- of Spaanstalig, was de keuze makkelijk: Spaanstalig dus. Want wie wil er samen met 30 Amerikanen op pad? Gelukkig vond de gids het geen probleem af en toe was in het Engels te vertalen, wat makkelijk te doen was met een groep van 6 personen.
De achterkant van de pyramide in Chichen Itza is nog niet gerestaureerdChichén Itzá is een enorm complex met diverse gebouwen, waaronder een grote piramide. Een deel van de gebouwen is inmiddels gereconstueerd voor zover de originele materialen nog aanwezig waren en geven een goed beeld de stad. Een groot gedeelte van het complex is nog niet opgebouwd en bestaat soms uit niet meer dan een stapel stenen waar bomen en struiken doorheen groeien.

Grappige stoeltjes in Merida waarin je elkaar kunt aankijken als je met elkaar praatNa de stop in Chichén Itzé zijn we met een andere bus verder gegaan naar de oude spaans-koloniale stad Merida, in het noorden van het Yucatán schiereiland. Merida is een prachtige stad, waar in het weekend alle auto’s uit het cetrum worden geweerd en bandjes overal muziek gaan maken. Daarbij wordt uitgebreid gedanst, voornamelijk salsa uiteraard. Dit is echt geweldig om een keer mee te maken.

Door op 10 juli 2006

Deel dit artikel met anderen