Lissabon: Cultuur, historie en pasteitjes


Geplaatst in Reizen | Tags: , | Geen reacties

Authentieke tram in LissabonMet een Portugese vriendin ontkom je er niet aan om ook eens naar Lissabon te gaan. Gelukkig kan ik nu zeggen dat een bezoek aan Lissabon absoluut geen straf is. Het klimaat is natuurlijk al erg prettig en qua temperatuur vergelijkbaar met Barcelona.

Lissabon ligt tussen de heuvels en dat merk je ook als je er rondloopt. Vooral in het oude centrum (Bairro Alto) lopen de straatjes vaak stijl omhoog. Dat betekent dus vaak even klimmen, maar dan ben je wel in het populaire uitgaansgebied met vele authentieke restaurantjes, bars en clubs. Hier vind je ook een goede mix van locals en toeristen.

Ook als je niet van klimmen houdt is er nog veel te zien, zoals het Castelo São Jorge waar je met een kleine, ouderwetse tram naartoe kunt. Verder zijn er diverse lokaties waar je kunt uitwaaien langs de rivier de Taag (Tejo). Eén daarvan is het oude Expo gebied (Parque das Nações) waar grote shopping malls, vele eetgelegenheden, etc pal aan de rivier zijn gelegen. Leuker is het om naar Belém te gaan en daar langs de kade te wandelen. Vergeet dan niet eerst de heerlijke pasteitjes te halen bij Pastéis de Belém. Daarvan verkopen ze er 14.000 per dag!
Heerlijke pasteitjes eten bij Pastéis de Belém

Eten in Lissabon kan goedkoop. Zeker als je van (gegrilde) vis houdt, aangezien dat veel wordt gegeten in Portugal. Onder het genot van een vino verde en luisterend naar live fado muziek, zijn er slechtere steden om een weekend door te brengen.

Door op 9 juli 2007

Deel dit artikel met anderen