Leven als een kasteelheer


Geplaatst in Reizen | Tags: , | Geen reacties

Kasteel LexhyVan mijn werk had ik eens een kasteelbon, genaamd Château Cadeau, gekregen. Met deze bon van Kasteelovernachtingen kon ik vervolgens een weekend verblijven in Chateau Lexhy nabij Luik in België. Uiteindelijk kwamen we de vrijdag na mijn verjaardag aan, na een stevige rit met de nodige vertragingen (want wegwerkzaamheden) vanuit Amsterdam naar Luik. Eerste reactie: wow, wat een geweldig gebouw! Na een korte introductie van de gastheer werden we naar onze kamer gebracht. Een grote kamer met allerlei prullaria dat te maken heeft met vissen. Tja, moet je van houden denk ik.

Aangezien Amélia nog een verrassing in petto had voor mij, voor mijn verjaardag, moesten we al snel weer weg.
De volgende dag eerst het terrein verkend en zo een aantal bijgebouwen en een zwembad ontdenkt, waarna we zijn we vertrokken naar Maastricht. Het was prachtig weer dus we hebben heerlijk geslenterd door de stad. Lunchen en uitrusten deden we op een terrasje aan de Maas. Om 17h00 was het tijd voor een café: Portugal-Engeland. Gelukkig won Portugal, wat natuurlijk gunstig was voor het humeur van Amélia. Na afloop naar Luik gegaan en ook daar wat rond gelopen en uiteindelijk ook wat gegeten. Zondagochtend nog weer even naar Luik gegaan, want het was uitverkoopzondag. Na wat gewinkeld te hebben zijn we teruggegaan naar huis.

Luik is een stad met een oud, mooi en sfeervol centrum, waar je geen idee van hebt als je alleen de grauwe industrie hebt gezien vanaf de snelweg. Maastricht is zo mogelijk een nog mooiere stad. Van het kasteel hebben we uiteindelijk vrij weinig gezien, maar een kasteelheer zie ik me voorlopig niet worden.

Door op 21 juli 2006

Deel dit artikel met anderen