Gedoogbeleid voor pokerspelers?


Geplaatst in Fun | Tags: , | 1 reactie

Er komt een nieuwe belastingregel, waarbij pokerspelers ook aangifteformulieren zullen krijgen. Dit lijkt weer op een typisch staaltje Nederlands gedoogbeleid. Immers, pokeren is officïeel nog steeds verboden en je zou dus mogen verwachten dat pokerspelers via Justitie worden benaderd. Maar nee, niets van dat alles. In plaats van Justitie komt de Belastingdienst  geld ophalen bij de pokerspeler.

Het is kennelijk zelfs zover dat pokerspelers die op internet (in het buitenland) actief zijn een speciale behandeling krijgen. Die regeling houdt in dat ze de inzet van het spel mogen aftrekken van de winst die ze ermee hebben gemaakt. Dus voortaan niet alleen kilometers bijhouden voor de leaseauto, maar ook een administratie aanleggen om de inzet en winst van je pokergames bij te houden voor je belastingaangifte. Ik zie hierin wel weer een mooie nichemarkt voor de belastingadviseurs.

Zelf ben ik van mening dat pokeren geen kansspel is, maar een behendigheidsspel. Gelukkig sta ik niet alleen in die mening, maar zijn er ook hoogleraren die die mening hebben.

Door op 16 januari 2009

Deel dit artikel met anderen