CD kast ontwerpen met Google Sketchup


Geplaatst in Featured, Wonen | Tags: , , , | Geen reacties

We zijn een hele tijd op zoek geweest naar een CD en DVD kast die ons exact naar onze zin was. Het leek ons namelijk niet zo moeilijk om één te vinden, dus waren we niet echt ongerust toen we bij de eerste meubelzaak niet eens iets tegenkwamen dat enigszins in de buurt kwam. Boekenkasten zijn er wel, in alle soorten en maten. Maar het lijkt wel alsof CD’s of DVD’s massaal verstopt worden. Zelfs de IKEA heeft er geen fatsoenlijk meubel voor in het assortiment. Zou het komen omdat de helft van de mensen gekopieerde versies heeft? Of heeft iedereen echt alles digitaal en kunnen ze alleen nog van muziek en films genieten via iTunes? Natuurlijk kunnen we er een boekenkast voor gebruiken, maar die zijn gemaakt voor… inderdaad: boeken. En boeken zijn groter en vaak dieper dan een CD of DVD hoesje. Dus moet een kast daarvoor ook minder diep zijn.

Nadat we diverse meubelzaken hebben bezocht zonder resultaat, zijn we toch maar op internet gaan kijken. Na enig speurwerk hebben we een partij gevonden die een meubel maakt dat dicht in de buurt komt van onze wensen. Wow, wat een opluchting. Maar ja, bijna goed is nog niet helemaal wat we willen. Toch contact opgenomen en ze bleken heel flexibel met het doorvoeren van aanpassingen, en voor een acceptabele prijs.

Na een middagje stoeien met Google Sketchup is een ontwerp gemaakt voor de kast. Dit met de meubelmaker besproken en uiteindelijk gekomen tot een offerte en opdracht.
Nu dus afwachten tot het meubel wordt geleverd en hopen dat het aan onze verwachting voldoet.

Maar ik blijf het vreemd vinden dat er in zoveel meubelzaken geen specifieke standaard kasten zijn waarin je je muziek- en filmcollectie goed kunt opbergen.

Door op 10 januari 2011

Deel dit artikel met anderen