Barcelona: shoppen, strand en sprookjes


Geplaatst in Reizen | Tags: , | Geen reacties

Overdekte markt La Boqueria in aan de Rambla in Barcelona Een lang weekend Barcelona staat op het lijstje van velen. Zo ook op die van ons. Dus een vlucht geboekt via Clickair en een hostal gevonden. Als eerste wil je natuurlijk La Rambla, de beroemdste straat van Barcelona, bezoeken. Voor ons een behoorlijke tegenvaller, aangezien het weinig spectaculair is en er voornamelijk toeristen rondlopen.
Leuker is het om te gaan shoppen in Barcelona. Vele luxueuze winkels van de bekende merken, zoals Armani, Gucci, etc vind je er terug. Maar ook de vele leuke, kleine winkeltjes in het Gothische gedeelte zijn de moeite van het bezoeken waard. Vergeet ook vooral de markt La Boqueria niet, want daar kijk je echt je ogen uit.

Vanuit het Gothische gedeelte is het niet ver naar het strand. Wat heerlijk dat je in november nog op het strand kunt zitten. In een shirt, dat wel, maar wel met volop zon. Gewoon lekker slenteren langs de boulevard, uitkijkend over de zee en het strand, kan natuurlijk ook!  

Na een flinke wandeling door de stad of langs het strand, moet er natuurlijk ook worden gegeten. Dan begint de zoektocht naar een leuk restaurantje. Barcelona kent zeer veel en heel verschillende restaurants. De prijzen zijn doorgaans aan de hoge kant, zeker als je in de leuke restaurantjes wilt eten. Wel geldt dat hoe verder af van de toeristische locaties, hoe lager de prijs. Uitzonderingen zijn er wel: op enkele populaire locaties zijn hele leuke en fancy restaurants voor een goede prijs. Die kun je niet missen, aangezien daar een lange rij hongerige gasten voor staat te wachten.

Tussen het shoppen of het zoeken naar restaurantjes kun je ook meteen genieten van de vele monumentale panden die je in de hele stad vindt. De architectuur van Gaudi, zoals de Sagrada Familia of de sprookjesachtige gebouwen in het Parc Güell, zijn zeker een bezoekje waard. 

Kortom, Barcelona is wel een erg aantrekkelijke stad: het ligt aan het strand in een heerlijk klimaat. Heeft prachtige gebouwen en daarnaast is het goed winkelen en eten.

Door op 9 november 2007

Deel dit artikel met anderen